Lekker een dagje voor jezelf

Geplaatst door

In deze drukke wereld is het belangrijk om af en toe een dagje voor jezelf te nemen. Even een hele dag geen verplichtingen, geen werk, geen vergadering, geen zorg voor de kinderen, helemaal niks. Vandaag is van jou, neem het ervan. Misschien slaap je voor de gelegenheid in een hotel, of stuur je de kinderen uit logeren. Het maakt niet uit wat je doet, als je jezelf maar helemaal centraal zet en je voor één keer helemaal geen zorgen maakt over wat anderen denken, vinden of nodig hebben. Dat mag ook wel eens een keertje.

Neem de tijd

Je bent misschien geneigd om vandaag alle dingen te doen die je al maanden uitstelt, maar het is de kunst om deze dag niet al te vol te plannen. Neem de tijd om na te denken over waar je zin in hebt, wat er binnen de dag kan en hoe je je voelt. Misschien wil je wel helemaal niks, alleen maar in de zon liggen en slapen. Dat is uitstekend, daar hoef je verder ook helemaal niets voor te regelen. Wellicht ga je liever naar de sauna, of wil je graag een workshop volgen. Allemaal goed, als het maar precies is waar je zin in hebt.

Is het al tijd voor wijn?

Veel mensen vinden het fijn om hun vakantiedag of snipperdag af te sluiten met een hapje en een drankje. Als het je bedoeling was om de hele dag helemaal niks te doen, is dit hét moment om lekker uit eten te gaan. Maar misschien houdt je wel heel erg van koken, ga in dat geval helemaal los. En dat eerste glas wijn tijdens het koken telt natuurlijk niet mee. Afhankelijk van je smaak kun je kiezen voor rode wijn, witte wijn of misschien toch rosé. Voor sommige mensen ligt hun voorkeur ook aan het (warme) weer en hun stemming.

Opties te over

Je kunt ook je borrel in de middag beginnen met witte wijn, en dan later de avond afsluiten met rode wijn. Daar tussendoor wellicht koffie of thee. Of een slaapmutsje, als je daar meer van houdt. Wijnen zijn gelukkig ontzettend veelzijdig, en passen bij veel verschillende soorten gerechten. Een zoute snack naast een goed glas wijn past goed bij de zoete en bittere tonen in het drankje, zonder dat het alle smaken overneemt. Dat geldt bijvoorbeeld voor kaas. Dat zout dan weer aanvullen met iets zoets werkt ook goed. Er zijn talloze combinaties, en met wat proberen vind je vast iets wat je bevalt.

Geef een reactie