Last van depressie, burn-out of lusteloosheid? 

Geplaatst door

Zit je momenteel even vast in je leven? Weet je even niet meer hoe je uit je dipje kan komen, of zit je zelfs in een burn-out? Op die momenten is het heel erg moeilijk om van de bank af te komen. Maar je voelt je steeds verder wegglippen in dat zwarte gat en eigenlijk heeft je leven nog maar weinig betekenis voor je. Er staan heel veel tips op het internet, maar alles tegelijk kan best overweldigend zijn op zo’n moment. Daarom is er maar één tip waar je echt gehoor aan moet geven en dat is: ga lekker fietsen.

Hoe begin je?

Je hebt geen energie, je bent gespannen en je hebt geen zin. Dus hoe begin je dan? Heel simpel; vandaag neem je nog even de tijd om jezelf de laatste paar uurtjes rust te geven. Maar je spreekt met jezelf af dat je morgen op zijn minst even naar je fiets toeloopt om te kijken hoe die erbij staat. Mocht je er dan toch al zijn, voel dan meteen of de banden nog goed opgepompt zijn. Hopelijk zie je direct waar de fietspomp staat en anders kan je wellicht zelfs een paar spullen verschuiven om het op te zoeken? Pomp dan meteen maar je banden op. Je bent al heel goed bezig! Nu ga je jouw fiets nakijken en beoordelen of je wellicht direct, en anders uiterlijk morgen (maar geen dag later!), een kort ritje kan gaan maken. Begin eens met een fietstochtje naar een mooi weiland of een bos. Het hoeft niet ver te zijn. Als je maar wel aan jezelf belooft dat je de week erna twee keer een half uurtje fietst. En bouw het de week daarna uit met drie keer per week een half uurtje. Zo ga je steeds meer en steeds langer fietsen. Maar begin eerst maar met het eerste ritje. Je kan dit!

Maak het leuk voor jezelf

Je kan jouw fietstocht leuker maken door steeds leuke plaatsen te bezoeken. Wellicht is er ergens in de buurt een vogelhut of een mooi uitkijkpunt? Lukt het je om daarheen te fietsen? Je kan het jezelf wat makkelijker maken door met een elektrische fiets te gaan. Zo kan je natuurlijk meteen een gave Batavaus elektrische fiets kopen, maar je kan ook kijken of je er eerst een kan lenen van iemand. Ben je ouder van jonge kinderen, dan zou een elektrische bakfiets wellicht een uitkomst bieden om hen mee te vervoeren. Zo kan je het vervoer en sporten combineren, wat je een hoop tijd gaat schelen in de week. Geef je leven weer betekenis door te gaan fietsen. 

Geef een reactie